Bitcoin is ‚Best Manifestation‘ van Internet’s Native Currency, zegt Twitter CEO Jack Dorsey.

Twitter en Square CEO Jack Dorsey heeft onlangs betoogd dat bitcoin de „beste manifestatie“ is van een inheemse valuta voor het internet, omdat het parallellen vertoont met de community-gedreven principes van het web.

In een gesprek met Reuters zei Dorsey dat hij gelooft dat het internet „een eigen munt wil“ en dat BTC het beste in staat is om die rol te vervullen. Hij voegde eraan toe dat Square, dat gebruikers sinds eind 2017 bitcoin laat kopen en verkopen, het voor mensen gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot BTC, het te begrijpen en het te gebruiken.

Het internet, zei hij, is „gebouwd door iedereen, en iedereen kan de koers ervan echt veranderen.“ Per Dorsey, bitcoin is gebouwd op het internet en heeft „dezelfde patronen.“ Iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van het vlaggenschip van de cryptografie.

Bij het aanpakken van potentiële barrières voor de adoptie van BTC merkte Dorsey op dat de transactietijden en -efficiëntie een obstakel zouden kunnen vormen. Voor de CEO zou het kosten- en tijdbesparend maken ervan de adoptie van bitcoin kunnen helpen groeien.

Bovendien moet de cryptocurrency intuïtief zijn, zodat mensen „begrijpen waarom ze het zouden kunnen gebruiken, ze begrijpen wat het is“. Toegankelijkheid kan ook een probleem zijn, impliceerde hij. Hij voegde eraan toe:

We moeten bitcoin zo bouwen dat het net zo intuïtief is, net zo snel, en net zo efficiënt als wat er nu bestaat.

Dorsey, het is het vermelden waard, is een bekende bitcoin supporter die eerder dit jaar verklaarde dat hij een grote gelovige is in de cryptocurrency. De crypto-venture van Square heeft met name Bitcoin-ontwikkelaars in de loop der tijd ondersteund en heeft zelfs het Eye of Satoshi gefinancierd, een Lightning Network wachttoren die blokkadetransacties controleert om gebruikers te beschermen op de laag-twee-schaaloplossing.